Smashing Reader is a simple and clean RSS reader for your news. The interface, which is similar to Google Reader, lets you focus on the news, with little distractions.

You can sign up or sign in with your Google account and import the feeds automatically from Google Reader, making the transition seamless.

OR, you can read our selection of news about cool stuff, below. For browsing the news you can use the left / right keys or the arrow buttons from the top menu. To open the current news use the ALT key.
12 hours ago12-19 16:00 by iGNANT

Enjoy our last Flickr Friday of the year. We enjoyed everyday of the past year blogging for you and we'd like to thank our readers and contributors for such a great time! Merry Christmas and a Happy New Year for all of you. Love, the iGNANT Team.

Image © Andrew Jacobs

Image © Andrea Torres Balaguer

Image © Kadosa Yuan

Image © Eul Sun Jung

Image © Yi Sung Tsai

Image © Chiasso

Image © Alessio Albi

Image © Rainbow tsai


17 hours ago12-19 11:00 by iGNANT

Stephanie Er aka @pooburr creates adorable imaginative sets featuring her baby girl Chi Ara surrounded by everyday objects that assemble dreamlike scenes. Using various items found at home, along with a collection of stuffed toys, Chi Ara is seen enjoying these little adventures. Up till now, she has fed Mr Giraffe in her safari adventure, held a little tea party with Mr Lion, and gone on a galactic trip into space. You can follow her expeditions here. If you like this, you might also enjoy Wengenn in Wonderland.

All images © Chi Ara | Via: Designtaxi


18 hours ago12-19 10:02 by CONTEMPORIST

Emmanuelle Moureaux Architecture have designed a colorful boxy exterior for the Nakaaoki Branch of the Sugamo Shinkin Bank in Tokyo, Japan.

su_191214_01

su_191214_04

su_191214_05

su_191214_06

su_191214_07

su_191214_08

From the architects

The site is located on the corner of major intersection, where there is a frequent movement of cars, bicycles and people. Taking this unique location as a characteristic, the facade is designed to be rhythmical that changes expression as people see from different angles. Colors appear in and out from the rhythmical repetition of cubes, dancing like musical notes playing rainbow melody. The facade is composed of cubes of four different depths. Small elevated gardens are built inside 12 cubes, where the seasonal changes in nature are expressed by seasonal flowers like marigold, lavender, and growing trees such as olive tree. Gardens can be seen from the open space on the first floor, and from the financing section and cafeteria on the second floor. Sunlight is filtered through the foliage of elevated gardens on the South facing facade, providing a harmonious and warm atmosphere inside the bank. The colors, flowers and trees appear in and out from the repetition of floating cubes, playing rainbow melody. The melody spreads happiness and comfort to visitors and to the people in the local community.

su_191214_01 su_191214_02 su_191214_03 su_191214_04 su_191214_05 su_191214_06 su_191214_07 su_191214_08 su_191214_09

Architect: Emmanuelle Moureaux Architecture Photography by Daisuke Shima – Nacasa & Partners


18 hours ago12-19 09:52 by CONTEMPORIST

Sage Architecture have designed a contemporary vacation home in Truckee, California.

fh_181214_02

 fh_181214_01

fh_181214_04

fh_181214_08

fh_181214_09

fh_181214_10

fh_181214_11

fh_181214_12

fh_181214_13

fh_181214_15

fh_181214_16 fh_181214_17

From Sage Architecture

The Flight House in Truckee California was designed by the husband and wife team of Paul Almond and Pam Whitehead who own Sage Architecture, Inc. Sage was hired to design a vacation home in the Sierra mountains. The owners were long-time lovers of modern architecture, with a particular affinity for midcentury modern design. This home was meant to be a place to get away from the city life, get back to nature, and “play together” as a family. We named the home, “Flight House” to reflect the concept of escape but also because of the curving roof lines.

While the home is generous in size at 4,000 SF, it is actually modest compared to surrounding homes in the area. The architects, who specialize in modern sustainably designed homes, created a modern interpretation of a mountain home. This is not your typical log cabin. Nor is it your typical square edged box-like modern house or “A” frame. Instead, the home is graced by two large arching wing-shaped roofs to shelter the main living space and bedroom areas. The two wings of the home offer very different experiences with the surrounding environment. In the main living space, the great room is slab-on-grade with a polished concrete floor that extends to the outside and feels “grounded”. The bedroom wing “takes flight” off the land – as the terrain gently slopes down, the building gradually steps up, culminating in a floating 3-sided glass box in the master suite for a tree house experience. The entry to the home is defined by a third smaller curved roof structure, sheltering visitors and creating a softly defined separation between the outdoor courtyard space situated on the front, sunny exposure side of the home and the street beyond.

All the roof structures are created with huge curved glu-lam beams. Because the architects place a large emphasis on passive solar design in their practice, the exterior gathering space wanted to be on the front side of the house to gain the best southern exposure. A deep overhang at the main gathering space creates a second protected outdoor gathering space, while shielding the home from the hotter summer sun. In the winter, when the sun dips lower in the sky, the sun penetrates into the inner spaces and with the polished concrete floor acting as a heat sink, absorbs this natural heat to warm the space. Overall, the home is heated with energy efficient radiant flooring. And there is no air conditioning. Instead, windows are strategically placed to allow cross ventilation through spaces for natural breezes.

Inside the home, spaces are left clean and unadorned to emphasize the sweeping curve of the roof when possible. As visitors travel down the gallery hall to the main living space, a series of cedar-clad boxes sit within the larger space where the glu-lam beams rise above.

In terms of materials, the exterior is clad in stained cedar siding and Corten steel. An emphasis was placed on low maintenance materials. The roof is a combination of standing seamed metal roofing where visible, but the majority of the home’s roof is actually a single ply membrane “cool roof” for better energy efficiency in the warmer summer months. The window system is commercial storefront, which was a cost effective solution to gain maximum areas of glass while maintaining proper energy efficiency. All of the exterior light fixtures are LED fixtures. On the interior, all recessed cans and the majority of the decorative fixtures are either LED or fluorescent. The cabinetry is clad in walnut veneer with quartz composite countertops. The interior decorative wood treatment on walls and ceilings is tongue and groove western cedar and where wood floors are installed they are reclaimed engineer teak products. The great room fireplace wall is a combination of cedar, and a modern Island Stone tile product that surrounds the fireplace above a cast concrete floating hearth element. All of the interior wood surfaces are the wood with no stain, so the natural beauty of the wood is evident.

This home puts a modern twist on what a mountain home should be and brings a breath of fresh air to the Sierras. Flight House was the result of marrying modern design with a mountain environment, with a little drama thrown in for good measure.

fh_181214_01 fh_181214_02 fh_181214_03 fh_181214_04 fh_181214_05 fh_181214_06 fh_181214_07 fh_181214_08 fh_181214_09 fh_181214_10 fh_181214_11 fh_181214_12 fh_181214_13 fh_181214_14 fh_181214_15 fh_181214_16 fh_181214_17

Architect: Sage Architecture, Inc. Photography by Vance Fox Photography


19 hours ago12-19 09:32 by CONTEMPORIST

Kariouk Associates have designed the Mulvagh-Crosby Cottage in Ladysmith, Quebec.

co_191214_01

co_191214_02

co_191214_03

co_191214_05

co_191214_06

co_191214_08

co_191214_09

co_191214_10

co_191214_11

From the architects

Design Challenge:

The site for this project is a remote, private lake beside which for more than seventy years existed a family’s timber-frame cottage. When the land passed from mother to son, the decision was made to reinvigorate the home; ultimately, because the home had already reached such an advanced state of decay, it was decided to have it removed and to build a new cottage. For sentimental reasons, the new home was to be the exact dimensions of the former and it was to sit in the exact same location. Aside from those requirements, though, a far more open spatial arrangement was desired, but the character of the original wood home had to be reintroduced, albeit transformed with a modern architectural language.

Design Solution:

However, construction intentions were complicated by the fact that the remote location meant that skilled labor for stick-framing would not be available, and the cost of such labor “commuting” from the city would be extreme. In order to minimize the cost of skilled workers on the construction site while simultaneously ensuring the highest quality of construction, the decision was made early on to pursue the use of prefabricated parts. Specifically, the material selected was Cross Laminated Timber (CLT), cross-wise glued-laminated black spruce boards that can be fabricated in panels as large as sixty feet by ten feet.

A detailed computer model was generated for every surface that would comprise the cottage whereby every opening and cut needed for assembly, apertures, and services was indicated. This information was then sent to a computer controlled milling machine that produced the finished panels. These were brought to the site, where a helical-post foundation system was installed the week before, and hoisted into place; the entire shell of the cottage was assembled in less than two days.

While the technology to mill the CLT panels is “modern,” the cottage is in fact identical in construction and materiality to a traditional log home where fully milled elements are simply joined together. Aside from the helical piles and beams below, every surface of the cottage enclosure is made of five-ply CLT sections along with a primary glulam beam; the enclosed sections beneath the cottage that serve as sheds are stick framed, and the rain screen is comprised of a light and dark coloured pine siding.

In order to maintain the full richness of the wood’s surface on the interior, the walls are alternately left unfinished, or in the case of the bathroom, they are whitewashed; the floor is protected with a clear sealer. While the wood creates a rich and warm atmosphere, historic, wood construction “ornamentation” was rejected given the high-tech reality of the exposed CLT. Moreover, an almost industrial aesthetic was achieved by exposing the electrical services, which are themselves made into ornament via pre-milled conduit recesses.

co_191214_01 co_191214_02 co_191214_03 co_191214_04 co_191214_05 co_191214_06 co_191214_07 co_191214_08 co_191214_09 co_191214_10 co_191214_11 co_191214_12 co_191214_13

Architects: Kariouk Associates Team: Paul Kariouk (Principal) Chris Davis (Senior Design Associate) David King (Design Associate) Sarah McMurtry (Design Associate) Adam Paquette (Design Associate) Engineer: Moses Structural Engineers General Contractor: GPL Construction Photographer: Photolux Studio/Christian Lalonde


21 hours ago12-19 07:20 by A New Hype

3039968-poster-p-2-unbroken-ferguson-poster

 

And the original:

9993039968-inline-i-1-unbroken-ferguson-poster

 

LINK!

Tagged: Art, Politics, Street art

yesterday12-19 00:40 by NOTCOT.ORG
Rotofugi - COARSE: Prisoners Beside Me, Works by Mark Landwehr & Sven Waschk. Full preview of the works and show - stunning! Wish I could see it in person. (Want more? See NOTCOT.org and NOTCOT.com)

yesterday12-18 21:06 by 2Modern Blog

Parvez Taj Large BloomOur 12 Days of 2Modern Giving sweepstakes is in full swing, with Prize #3 up for grabs. Today and tomorrow, enter our sweepstakes to win a beautiful art piece by California artist, Parvez Taj, whose expertly layered mixed-media compositions make inspired additions to any interior space. Water-based inks, photography and ultraviolet inks applied to reclaimed wood comprise this lovely work, which we’re delighted to give away to a lucky art lover. Enter our sweepstakes today through Friday for a chance to win: http://bit.ly/13bMNcR


yesterday12-18 20:31 by 2Modern Blog

original_christmas-cake-in-a-can-3Stumped for holiday dessert ideas? Let them eat cake, says the UK-based company The Food Ministry, which has managed to turn run-of-the-mill cake into a novelty act. The company’s Cake in a Can concept is a recipe for cake making that includes all ingredients and oven-ready, retro-styled can. Empty the can’s ingredients into a bowl, add water, stir, pour back into (well oiled) can, and pop into the oven. Out comes cake for one, primed for decoration of choice, and ready to serve, no dessert plates needed. If the dreaded Christmas fruit cake doesn’t induce interest, a slew of other flavors, tailored for most any occasion, are ready for international shipping. Sweet tooth, you say? Piece of cake. original_cake-in-a-canoriginal_christmas-cake-in-a-can-1original_christmas-cake-in-a-can-2original_christmas-cake-in-a-canVia Not on the High Street


If you’ve not already purchased a Mozartkugel Music Box, then do be sure to consider this other option from Adam + Harborth. It’s a square music box that plays “The Blue Danube” by Johannes Strauss II. Think of it as the perfect gift for someone who has everything- except a modern music box, of course.


Report bugs
About Smashing Reader
Contact
Navigation keys: left, right, ALT